Middelharnis

Gewilde woonplek

Van oudsher is Middelharnis het centrum van bedrijvigheid op Goeree-Overflakkee en dat is het nog steeds. Niet zo gek dus dat veel mensen hier graag willen wonen. De afgelopen jaren zijn er dan ook veel woningen gebouwd. Gelukkig heeft het historisch centrum van ‘Menheerse’ zijn uitstraling daarbij behouden. Ontdek het zelf en laat je op een zonnige namiddag verrassen op een terras aan het Vingerling! De gemoedelijke sfeer van de oude haven, het karakter van de werf, het verkeer in de populaire jachthaven én het schitterende aanzicht van de karakteristieke geveltjes. Genieten! Wie hier eenmaal zit, wil er nooit meer weg.

Historisch maar springlevend

De vele historische parels van Middelharnis laten je extra genieten van het dorp met het ruime en verrassende winkelaanbod. Mooie speciaalzaken, exclusieve boutiques en meer dan voldoende winkels voor de dagelijkse boodschappen. Een schitterend landelijk dorp met rijke stedelijke voorzieningen, op het gebied van onderwijs, kinderopvang, gezondheidszorg, horeca en cultuur. Met recht het bruisende hart van Goeree-Overflakkee.

Een leuke manier om Middelharnis en al haar parels te ontdekken is deze mooie wandelroute: wandelroute.

Hernesseroord in Middelharnis

Hernesseroord is al jaren een begrip in Middelharnis. In dit gebied is van oorsprong zorginstelling Zuidwester gevestigd. Het centrum van het terrein blijft het gebied waar de cliënten (met een lichamelijke en/of geestelijke beperking) van Zuidwester veilig kunnen wonen en werken. De zorgfuncties zullen zich meer concentreren op het centrumgebied, zodat rondom ruimte ontstaat voor een prachtig groen en autoluw woongebied.

Buitenplaats Hernesseroord is een open gebied en veel omwonenden maken gebruik van de openbare voorzieningen van Zuidwester, zoals de speeltuin, kinderboerderij en niet in de laatste plaats de gezellige brasserie Dok16. Deze voorzieningen verrijken straks de nieuwe woongebieden van buitenplaats Hernesseroord. Neem alvast een kijkje bij https://www.brasseriedok16.nl of bel met een van de makelaars voor een verrassend aangenaam locatiebezoek.