22 september 2020
Geplaatst door LexWillemars

Goeree-Overflakkee heeft een vissershaven met visafslag. Een van de 13 in totaal in Nederland. Dat betekent een wekelijkse aanvoer van verse Noordzeevis.

Vissersschepen in diverse kleuren liggen rij op rij aan de steigers in de haven. Heftrucks rijden met grote vaart af en aan om de kisten verse vis naar de visafslag te brengen. Vissers, walschippers, mannen jong en oud roepen naar elkaar in vakjargon. Is het visserslatijn? Hoe dan ook, de drukte in de haven verraadt dat het vrijdag is. Vrijdag visdag. De enige dag in de week dat je Goereese vissers kunt spotten in de Stellendamse haven. In het weekend zijn zij thuis en maandag heel vroeg in de ochtend vertrekken ze weer naar zee. 

Aan de buiten- en binnenhaven zitten diverse horecagelegenheden waar je fijn kunt zitten en genieten van het uitzicht. Aan de buitenhaven is ook een TOP. Een Toeristisch Overstap Punt waar fiets- en wandelroutes samenkomen. Ook kun je hier de schitterende Duinen van Goeree in wandelen en ontdekken.