Vooruitblik |

Deelplan De Heerlijckheid een uniek landschappelijk woongebied

Het is prachtig wonen in Middelharnis, op het groene eiland Goeree Overflakkee. Zeker ook op Buitenplaats Hernesseroord. komende jaren zal Hernesseroord, waar nu alleen nog de bewoners van zorgorganisatie Zuidwester wonen, worden omgevormd naar een kleinschalige woonlocatie: Buitenplaats Hernesseroord. 

Een park midden aan de rand van Middelharnis waar je ongedwongen met elkaar samenleeft en geniet. Het groen wordt versterkt en verjongt en de bestaande waterpartijen worden verbeterd ten gunste van de waterkwaliteit. Hier voegt de vernieuwende architectuur zich moeiteloos naar het bosrijke landschap en worden de woningen en omliggende ruimten gebouwd van natuurlijke en duurzame materialen.

Ontwerpen en bouwen op een locatie als deze vraagt om respect voor de omgeving. De bewoners van Zuidwester genieten er al vele jaren en zijn graag trots onderdeel van de nieuwe sfeer die hier ontstaat. Woningen en appartementengebouwen van De Hoogheijd verschillen allemaal subtiel van elkaar, maar zijn onmiskenbaar ‘familie’. Het is een beeld vol afwisseling. De verkoop van De Hoogheijd is getart, hier worden 74 appartementen en penthouses gerealiseerd. Het ontwerpteam werkt ook aan de uitwerking van het volgende deelgebied. We spreken met John Priem, ontwikkelaar van Heerlijk Hernesseroord.  “In deelplan De Heerlijkheid, aan de rand van het groen is ruimte voor ruim 70 woonkansen. Verschillende typen Twee-onder-één kapwoningen, rijwoningen en diverse levensloopbestendige woningen. Die veelheid aan woningtypen maakt Heerlijk Hernesseroord extra aantrekkelijk voor veel woningzoekers”.

“Deelgebied De Heerlijckheid is zo ontworpen dat er optimaal ruimte is voor groen, auto’s zijn zoveel mogelijk uit het zicht. In dit landschappelijk woongebied zie je straks veel ronde en organische vormen. Geen rechte straten en sloten, maar slingerende paden en waterpartijen in de natuur. Het heeft een informele opzet met verschillende buurtjes en sferen die goed bij elkaar passen’. Het wonen en het groen lopen in elkaar over, zo heeft elke woning een privé tuin en maar is er ook veel ruimte voor semi-openbaar groen. Een heerlijke plek voor kinderen om te spelen en ontdekken midden in het groen en toch dicht bij huis.

Voor de zomer verwachten we je meer over de plannen van de Heerlijckheid te kunnen vertellen. De verkoop wordt 1e helft 2024 verwacht.

Schrijf je nu in en we houden je graag op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

De eerste impressies

Hieronder alvast de eerste impressies met aan de linkerzijde een totaalshot die een indruk geeft van de woningen en de omgeving en aan de rechterzijde een ingezoomde variant waarin de woningen goed van dichtbij te bewonderen zijn. Alle afbeeldingen zijn aanklikbaar voor een hires weergave van de impressies!