Het plan

Hernesseroord ligt op Goeree-Overflakkee, in de luwte van Middelharnis. Dit door bos omgeven gebied is een van de mooiste plekjes op Flakkee. De komende jaren zal Hernesseroord, waar nu alleen nog de bewoners van zorgorganisatie Zuidwester wonen, worden omgevormd naar een kleinschalige woonlocatie: Buitenplaats Hernesseroord. Een park midden in het groen waar je ongedwongen met elkaar samenleeft en geniet. Het groen blijft zoveel mogelijk behouden of wordt vervangen en de bestaande waterpartijen worden aangevuld met nieuwe. Hier voegt de vernieuwende architectuur zich moeiteloos naar het bosrijke landschap en zijn de woningen gebouwd van natuurlijke en duurzame materialen.

"Op dit moment is de verkoop van De Hoogheijd, het eerste woongebied, in volle gang. De bouw nadert het hoogste punt. Interesse in een appartement of penthouse in De Hoogheijd? Of als eerste op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen? Meld je dan hier aan "

x

Bosrijk wonen in de polder

Hier ontwikkelen we een woonomgeving die past bij de schaalgrootte van Middelharnis. De locatie valt te omschrijven als een bosrijke, parkachtige omgeving met waterpartijen. Het gebied ligt aan de rand van het dorpscentrum en het havenkanaal dat het centrum van Middelharnis met het Haringvliet verbindt. Deze unieke kwaliteiten worden benut om een optimale woonomgeving te creëren. Aan het gebied wordt meer openheid gegeven met behoud van de bestaande groene kwaliteiten. Door parkachtige structuren wordt het gebied meer verbonden met het omliggende polderlandschap.
 


Van appartementen tot twee-onder-één kapwoningen

Bouwen op een locatie als deze vraagt om respect voor de omgeving. De bewoners van Zuidwester genieten er al vele jaren en zijn graag trots onderdeel van de nieuwe sfeer die hier ontstaat. Woningen en appartementengebouwen van De Hoogheijd verschillen allemaal subtiel van elkaar, maar zijn onmiskenbaar ‘familie’. Het is een beeld vol afwisseling, met appartementen, penthouses, twee-onder-één kapwoningen, rijwoningen en diverse levensloopbestendige woningen. Die veelheid aan woningtypen maakt Heerlijk Hernesseroord extra aantrekkelijk voor veel woningzoekers zoals bijvoorbeeld: gezinnen met kinderen, stellen en/of singles, senioren, allemaal levensgenieters.. Jij misschien?
 


Levensloopbestendig en duurzaam

Er komen meerdere woningen die levensloopbestendig zijn. Zo heb je ook de zekerheid dat je op latere leeftijd hier onbezorgd kunt blijven wonen. Vanzelfsprekend is ook duurzaamheid een belangrijk onderdeel van de plannen. Zo beschikt elke woning en elk appartement over een warmtepomp. Optimale isolerende maatregelen dragen er extra toe bij dat de woning én comfortabel is én zuinig omspringt met energie.

Wonen in een landschapspark

Het lijkt een droom. Maar het is straks realiteit. Buitenplaats Hernesseroord groeit uit tot een prachtige nieuwe buurt vol aanzien. AM ontwikkelt er aantrekkelijke woningen én appartementen. Omgeven door volwassen groen en veel ruimte. Het totale plan wordt uitgevoerd in vier fases.
 


Een buitenkans

Heerlijk Hernesseroord krijgt een heel gevarieerd en op de natuurlijke omgeving afgestemd beeld. Een bijzondere buurt waar de natuur en duurzaamheid een positieve invloed uitoefenen op je omgeving, waar historie en het delen van voorzieningen belangrijk is. Zo ontstaat er een levendige en vitale wijk waar plek is voor iedereen.