3 mei 2021
Geplaatst door CarolineVredebregt

Wat zien ze er schattig en aaibaar uit he? Maar met een lengte van 3 meter en 350 kilo zwaar is de grijze zeehond het grootste roofdier van Nederland.

Ze zwemmen in de Noordzee, zonnen op zandbanken of worden beter gemaakt bij Zeehondenopvang A Seal in Stellendam. De gewone en grijze zeehond hebben het naar z’n zin voor de kust van Goeree-Overflakkee. Je spot hun donkergrijze/zwarte kopjes boven het zeewater tussen de golven. En voor je het weet zijn ze weer onder. 

Soms vind je een zeehond ook op het strand. Verzwakt en ziek. Of in paniek. Weleens een heel klagelijk geluid van een jonge pup gehoord? Een huiler wordt zo’n pup wel genoemd. Ze roepen hun moeder want zonder redden ze het niet.

Zeehondenopvang A Seal helpt zieke, verzwakte en verweesde zeehonden. Als ze opgeknapt zijn worden ze weer vrijgelaten aan zee. Bij A Seal kun je zeehonden van heel dichtbij zien en vertellen de verzorgers je alles over de dieren en hoe zij ze weer beter maken. Bovendien is er ook een bezoekerscentrum waar je veel meer kunt zien en leren over de KNRM en Deltawerken. Er zijn ook wisselende tentoonstellingen over bijvoorbeeld natuur en milieu, zeewier, Plastic Soup en duurzame visserij.  

Foto en meer informatie op Zeehondenopvang A Seal