21 juni 2020
Geplaatst door TeamHeerlijkHernesseroord

Een verborgen maritiem-historische schat’ noemen ze het er zelf; de voormalige scheepstimmerwerf van Middelharnis. En dat is niet voor niets. Hier waan je je plotsklaps in het verleden. Een maritiem verleden. De werf is opgericht in 1750 en nog vrijwel helemaal intact.

De Menheerse Werf, de voormaligescheepstimmerwerf van Middelharnis,restaureert een bijzondere beugsloep: de MD10 – Johanna Hendrika.
Sinds de aankoop van de MD10 door de werf in2005 – voor een symbolisch bedrag vanéén euro – wordt de sloep hier teruggebracht naar de staat zoals ze in 1897 is opgeleverd. Kijk live mee, op de werf, naar de restauratie.

Maar er is meer. Ontdek de unieke havenkanalen op het eiland Goeree-Overflakkee. Ook de werf ligt aan zo'n uniek havenkanaal. De eigenaar nodigt je graag uit aan boord van een van zijn schepen om het prachtige Haringvliet te beleven. Vanaf de RIB, klassiek 2-master, catamaran, zeiljacht, sloep of kajak. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Nog niet uitgekeken? Blijf een nachtje slapen of langer in het pekelpakhuis op de werf. Omgetoverd tot knusse B&B.