18 november 2021
Geplaatst door TeamHeerlijkHernesseroord

Vijf dagen per week vind je Cherish (33) bij Brasserie Dok16 op Hernesseroord. Druk in de weer – met serveren, broodjes en salades maken en bestellingen opnemen. 'Eigenlijk vind ik alles leuk om te doen!' vertelt ze. Zelf woont Cherish in een woongroep van Zuidwester in Oude-Tonge, waarvandaan ze met een busje naar haar dagbesteding wordt gebracht bij Dok16.

De goedgeluimde Cherish is opgegroeid in Capelle aan den IJsel. Ze woont inmiddels al vijftien jaar bij Zuidwester, en is nu drie jaar bij Dok16 betrokken. Gedurende de openingstijden van Dok16 werkt Cherish met zeven mede cliënten en twee, bij drukke dagen drie, begeleiders. Er is veel afwisseling: “De taakverdeling is elke dag anders. De ene dag maak ik broodjes, de andere dag neem ik bestellingen op.”  

Cherish vertelt vrolijk dat ze het fijn heeft bij Dok16. “Er komen veel verschillende mensen een drankje doen en/of even lunchen. Als mensen dan niet weten wat ze willen kan ik ze helpen, dat vind ik leuk om te doen.” En als de gasten alleen een koffietje bestellen, komt er meestal een taartje bij. “Ik kan de taartjes goed verkopen.” 
Het leukste aan Dok16 vindt ze het contact met mensen. “Ik herken inmiddels al veel vaste gasten – ik ken ze niet bij naam, maar ik weet wel: dat is de meneer met die honden; die opa en oma komen er elke dag; dat is het ‘HEMA-clubje’. Laatst kwam ik twee mensen tegen die ik herkende vlak bij mijn huis. Dat vond ik super leuk!” 

“Als ik thuis kom na een dag werken relax ik het liefst met mijn voeten omhoog.”, vertelt Cherish. “Op de werkvloer zijn stalen schoenen verplicht, dus ik ben blij als ik die uit kan trekken.”  

Sinds kort – na een half jaar dicht te zijn geweest door Covid-19 - is Dok16 weer open voor cliënten van Zuidwester en hun familie, al dan niet met de nodige maatregelen. 
“Ik ben heel blij dat ik weer bij Dok16 aan de slag ben. Ik had tijdens de sluiting wel een andere dagbesteding, maar die vond ik minder leuk.” Bij Dok16vindt Cherish uitdaging, al is het werk nu wel anders door de maatregelen. “Ik zou graag willen dat het weer drukker wordt. Mensen moeten eerst reserveren en er kunnen maximaal vier mensen aan een tafel; het is minder spontaan.” Het afstand moeten houden vindt Cherish wel jammer. “Ik vind het ook niet gastvrij staan, maar wat moet dat moet.”  

Hopelijk gaat Dok16 binnenkort weer open voor gasten van buiten Zuidwester. Dit blijft afhankelijk van de geldende Covid-19 maatregelen. 
Via onze site houden we u hierover op de hoogte.