17 maart 2021
Geplaatst door CarolineVredebregt

Mark-Jan Koldijk uit Middelharnis spreekt vol enthousiasme over de kinderboerderij en speeltuin bij Hernesseroord. Naast de speeltuin zit een goede horecavoorziening; DOK 16. Een bijzondere brasserie waar mensen met een beperking de gasten in de watten leggen met een heerlijke kop koffie met appelgebak bijvoorbeeld. Je ziet er veel jonge gezinnen, moeders die samen een bak koffie doen terwijl de kinderen ravotten en opa’s en oma’s die met de kleinkinderen de dieren bezoeken.

“Je kunt er heerlijk zitten en ook een oogje in het zeil houden op de kinderen”, vertelt Mark-Jan die sinds 2016 voorzitter is van Stichting kinderboerderij en speeltuin Hernesseroord. “Mijn belangrijkste taak is het begeleiden van de toekomstplannen en het financieel mogelijk maken deze te realiseren. Fundraising hoort daar ook bij.” Energie haalt hij het leggen van verbindingen en samenwerkingen tussen DOK16, de dagbestedingslocaties, de kinderboerderij en speeltuin én de bewoners van het eiland Goeree-Overflakkee. Maar ook uit de plek zelf: “Deze plek is echt uniek op het eiland. Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen, sporten, spelen en lekker eten.”

Mark-Jan woont met zijn gezin met veel plezier in Middelharnis: “Het eiland is voor mij een plek waar je dicht bij de stad zit, maar ook de voordelen hebt van het platteland. Er zijn veel goede voorzieningen van gezondheidszorg tot horeca en het eiland telt veel sportverenigingen en gelegenheden. "Mijn favoriete plekje op het eiland? Ja, dat is toch wel het Noordzeestrand van Ouddorp."