7 november 2021
Geplaatst door CarolineVredebregt

Aan de overkant. In het Haringvliet. Daar ligt het laatste eiland van Zuid-West Nederland: Tiengemeten.

Je bent een bootreis verwijderd van het drukke, moderne leven op de vaste wal. Maak een reis naar het laatste echte eiland van Zuid-West Nederland: Tiengemeten. En verwonder je over de rust, de ruimte en de weidsheid. Er valt hier zoveel te zien en beleven. Je loopt van een nostalgisch platteland zo de bloemrijke weides in en vandaar weer naar moerassige rietlanden. Een dag is eigenlijk te kort.

Je reis naar het eiland begint op het pontje. Een dagtripje, maar het voelt als vakantie. Eenmaal weer aan de vaste wal kom je in het leefgebied van de bever en de zeearend. Het is een echt natuureiland. Dankzij de boswachters van Natuurmonumenten heeft de natuur hier optimaal de ruimte gekregen. Dat merk je ieder seizoen. Nu, met de winter op komst, kleurt het groen in vijftig tinten bruin en kom je heerlijk tot rust van het geluid van de vele vogels die er graag vertoeven. 

Start op dit eiland de mooiste wandelingen alleen of met de boswachter, bezoek het Rien Poortvliet,- en Landbouwmuseum of ga met de kinderen spelen in de natuurspeeltuin. Voor iets te drinken kun je terecht in het bezoekerscentrum.