25 oktober 2021
Geplaatst door CarolineVredebregt

Help jij al mee als (toekomstig) inwoner?

Tijdens een wandeling met de hond door de Flakkeese polder, een rondje uitwaaien op het Noordzeestrand of op pad naar het winkelcentrum D’n Diek. Vuil oprapen kun je altijd en overal.  Zoals plastic flesjes, dopjes, verpakkingen en touw. Je vindt van alles op straat. Een kleine moeite het op te rapen en weg te gooien in de dichtstbijzijnde prullenbak.  En iedereen wil een schone wijk en omgeving. Toch?

Schoon Goeree-Overflakkee roept iedereen op om elke dag een stuk afval op te rapen. Een burgerinitiatief op het eiland met als doel met elkaar het eiland schoner te maken en houden. En zeggen ze, samen opruimen is fijn! Dankzij dit initiatief is het eiland al heel schoon geworden. Doe je ook mee?

Bekijk de website hier voor gezamenlijke opruimdagen.

Er is nog een initiatief: Doe mee, verlos de zee! Ontstaan op het eiland Goeree-Overflakkee en inmiddels uitgerold langs de hele Nederlandse kust. Bij strandopgangen staan (houten) jutbakken met de tekst ‘doe mee, verlos de zee’ die uitnodigen tot jutten! En dan niet alleen hout maar afval. Plastic.  Raap het op, neem het mee en gooi het weg. Om te zorgen dat deze afval niet in zee komt. Dank je wel!

Zin om te gaan jutten op Goeree-Overflakkee?

Kijk hier waar de bakken staan.