17 juni 2021
Geplaatst door CarolineVredebregt

De molen hoort vanzelfsprekend bij het dorpsgezicht dat we kennen. Hangt de Blauwe Wimpel uit? De molenaar heet je dan van harte welkom!

Bijna ieder dorp op Goeree-Overflakkee had een eigen korenmolen. Deze molens maalden zowel koren tot meel voor de menselijke consumptie, als graan tot veevoer.

De eerste windmolens op het eiland waren van het type standerdmolen. En geheel van hout. Rond 1895 stonden er ongeveer 20 windmolens op Goeree-Overflakkee, waarvan zeventien korenmolens en drie poldermolens. Twaalf van deze korenmolens op het eiland draaien nog steeds!

Molen 'De Korenbloem' in Sommeldijk, vlakbij Hernesseroord, verving meerdere molens op dezelfde plaats. De molen is gelegen aan de rand van het dorp op een betrekkelijke hoge dijk. De zichtbaarheid vanuit alle richtingen geeft deze molen extra waarde. En bovendien is het een van de oudste nog bestaande ronde stenen bovenkruiers van Nederland!

Fiets een van de mooie molenroutes op het eiland en ontmoet de molenaar en zijn molen! Bekijk de fietsroutes op visitgo.nl

Foto van de molenaars van Korenmolen de Windvang in Goedereede