1 november 2020
Geplaatst door TeamHeerlijkHernesseroord

Claudia werkt al 25 jaar op Hernesseroord - bij zorgorganisatie Zuidwester. Ze is betrokken geweest bij het opzetten van Brasserie Dok16, een bijzondere plek in het park, waar dagbesteding en horeca samenkomen. Voor Claudia is Hernesseroord sowieso een bijzondere plek. “Het geeft mij een vakantiegevoel; overal aardige mensen, het is ruim opgezet en het groen is prachtig onderhouden.”

In haar voorlaatste functie als zorgmanager miste Claudia het contact met de doelgroep. “Terwijl ik dit gebouw hielp opzetten dacht ik; misschien is dit wel de mogelijkheid om te doen wat ik leuk vind, én waar ook uitdaging in zit.” En dat is gelukt. Al vijf jaar is Claudia niet meer weg te denken bij Dok16, als cliëntbegeleider.

Bij Dok16 begeleiden Claudia en haar collega’s dagelijks acht cliënten. “De norm in de zorg is vier cliënten per begeleider, maar op drukke dagen bij Dok16 is die verhouding wel één op drie. Als begeleider heb je hier zo veel oren, ogen en handen nodig. Je wilt zo goed mogelijk kunnen communiceren met je cliënten: je bent er tenslotte om hen te begeleiden; zij hebben voorrang. Maar ondanks dat de horeca een middel is om tot een activiteit te komen voor de cliënten, wil je ook de gasten niet te lang laten wachten.” Claudia legt uit dat een dagbesteding als Dok16 van grote meerwaarde is voor de cliënten: “Ze gaan om met mensen van buiten Zuidwester. Op deze manier zijn zij meer geïntegreerd in de samenleving.”

Veel gasten combineren hun bezoek aan De Blije wei – kinderboerderij & speeltuin in het park met Dok16. “Daarnaast hebben we inmiddels veel vaste gasten, en vinden meer en meer mensen hun weg naar de brasserie. Omdat we een zorgorganisatie zijn mogen wij niet actief adverteren, we moeten het hebben van mond-op-mondreclame. Ik merk dat mensen ons nu wel echt gevonden hebben!”

Dok16 is meer dan een brasserie. Het is ook een uitstekende feestlocatie. “Van kinder- en kraamfeestjes, tot verjaardags- en jubileumfeestjes. We hebben zelfs een keer een trouwerij gehad. Ooit is een vriendengroep begonnen met het vieren van een verjaardag, toen is het balletje eigenlijk gaan rollen.”
“De kinderfeestjes begeleiden de cliënten bij Dok16 zelf, en vinden ze ook erg leuk om te doen. Tel daarbij op de superveilige omgeving van Hernesseroord; en je kinderfeestje is geregeld!”

Claudia praat met veel enthousiasme over haar werk. “Ik vind mijn werk erg leuk! Vooral het contact met de cliënten en mensen van buitenaf, en de variatie in de werkzaamheden.” En met trots vult ze aan: “Dok16 is een plek geworden waar mensen voor terugkomen.”

Door de coronamaatregelen is Dok16 voorlopig alleen nog open voor cliënten van Zuidwester en hun familie/verwanten, al dan niet met de nodige maatregelen.
Ze hopen zo snel mogelijk hun deuren weer te openen voor het brede publiek. Blijf hiervan op de hoogte via onze site.

Kijk voor meer informatie over Dok16 op www.brasseriedok16.nl of volg Dok16 op Facebook.

 

afbeelding_Cherish