27 juli 2020
Geplaatst door TeamHeerlijkHernesseroord

John Priem is gebiedsontwikkelaar bij AM en vertelt ons hoe hij het eiland ervaart.

Wat ben je mooi
Goeree-Overflakkee, wat ben je mooi, denk ik iedere keer weer als ik met de auto de Grevelingendam overrijd en de afslag naar Middelharnis neem. De ruimte van het eiland, die eindeloze groene vlakte. Het geeft me zo’n vrij gevoel. Ik ben sinds enige tijd als gebiedsontwikkelaar betrokken bij het nieuwbouwproject Heerlijk Hernesseroord. Ik heb het eiland inmiddels goed leren kennen en ben er een beetje verliefd op geworden. De combinatie van het groen, het water (met ontelbare watersportermogelijkheden), de langgerekte zandstranden en gezellige beachclubs. Vaak denk ik: het is hier heerlijk voor vakantie, maar je zult er maar wonen… dat moet toch altijd voelen als vakantie?

Flamingo’s en zeearenden
En dan heb ik het nog niet eens gehad over de rijke historie en de mooie natuur. Op onze site vertelt Vera Willemsen, de boswachter van het eiland, ons daar alles over. Over de flamingo’s die hier overwinteren en de zeearenden die er broeden. Ook verklapt ze ons haar eigen favoriete natuurspots. Een van mijn eigen favoriete plekken is het havenhoofd van Middelharnis aan het einde van het kanaal. Je hebt daar een prachtig uitzicht over het water.

Op onze site zullen wij staan diverse leuke tips en interessante verhalen over Goeree-Overflakkee plaatsen. Samen met de door ons uitgestippelde fietsroute ‘Van Zoet naar Zout’ hoop ik dat je het eiland in al zijn glorie leert kennen, én er net zo van gaat houden als ik.