24 januari 2023
Geplaatst door TeamHeerlijkHernesseroord

De verkoop van de Hoogheijd verloopt voorspoedig. Ook dit jaar zijn er al enkele appartementen verkocht. Hiermee komt ook de start bouw van de Hoogheijd dichterbij.

Om de bouw mogelijk te maken worden door betrokken partijen de voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd om de locatie bouwrijp te maken. Op locatie zijn vanaf deze week de eerste werkzaamheden zichtbaar, zo worden er bomen gekapt en struiken verwijderd ter hoogte van de Oosthavendijk/ Nieuwe Waterweg om ruimte te maken voor de nieuwbouw. Er is een zorgvuldig kapplan opgesteld om ervoor te zorgen dat bomen met ecologische waarde zoveel mogelijk behouden blijven. Een landschapsarchitect is betrokken om een goed plan voor de compensatie van de bomen te maken, ook is er intensief contact geweest met NLGO over het terugplanten van bomen. Omwonenden, betrokkenen en kopers zijn over de start van de bouwrijp werkzaamheden geïnformeerd.

Meer over de voortgang van de Hoogheijd lees je terug in een pagina groot interview met Gino van Driessche - directeur AM Zeeland, in de editie dinsdag 24 januari in het Eilanden-nieuws.