18 november 2022
Geplaatst door TeamHeerlijkHernesseroord

Gebiedsontwikkelaar AM werkt samen met de gemeente Goeree-Overflakkee en zorgorganisatie Zuidwester aan de realisatie van het woongebied Heerlijk Hernesseroord in Middelharnis. Voorwaarde om tot realisatie over te kunnen gaan is een onherroepelijk bestemmingsplan. Een ingediend beroepsschrift op het bestemmingsplan is vorige week ingetrokken, hiermee is het bestemmingsplan onherroepelijk. Een belangrijke eerste stap in de realisatie van de nieuwbouw op Hernesseroord. Met dit goede nieuws op zak is deze week ook de omgevingsvergunning voor De Hoogheijd ingediend.

In het bestemmingsplan is opgenomen dat er de komende jaren 330 woningen worden ontwikkelt op de locatie Hernesseroord naast de bestaande kantoren en woonvoorzieningen voor cliënten. De afgelopen jaren ontwikkelde AM een woonomgeving die past bij de schaalgrootte van Middelharnis en de zorgopgave van Zuidwester. Het eerste deelgebied, De Hoogheijd, is sinds deze zomer in verkoop. De locatie valt te omschrijven als een bosrijke, parkachtige omgeving met waterpartijen. Het gebied ligt aan de rand van het centrum en het kanaal dat het centrum van Middelharnis en het Haringvliet verbindt. Deze bestaande, unieke kwaliteiten worden benut om een optimale woonomgeving te creëren.