28 mei 2021
Geplaatst door CarolineVredebregt

Al langere tijd is ze betrokken bij de voorbereiding van het plan. Met het verstrijken van de tijd wordt ze steeds enthousiaster. “Nu we op het punt staan de voorlopige plannen te presenteren ben ik enorm trots op wat we met het team, gemeente Goeree-Overflakkee en Zuidwester hebben bereikt”, vertelt Caroline Vredebregt, verkoopmanager van AM voor het plan Heerlijk Hernesseroord.

Van idee, ontwerp tot plan. Hoe verloopt zo’n ontwikkeling? 

“Als projectteam kijken we naar de visie op de totale ontwikkeling. In totaal komen hier straks 74 appartementen. Niet alles wordt tegelijk ontwikkelt. We richten ons nu met name op het appartementencomplex. De architecten ronden het schetsontwerp af en pakken vervolgens het uitwerken van het definitief ontwerp op. Dit is het moment dat het plan concreter wordt. Een leuk moment! Omdat je als team een lange tijd aan iets moois werkt en dit in deze fase daadwerkelijk naar buiten mag brengen.”

Wanneer komt dát moment voor Heerlijk Hernesseroord?

“Dat moment is nu! De komende tijd zullen we meer van ons laten horen. En vooral laten zien! We werken er hard naartoe om na de zomer de plannen voor de 72 appartementen te tonen. Met plattegronden van woningtypes en koopsomindicaties. De appartementen liggen fantastisch, half in het groen met zicht over het kanaal en de polder. Het hele plan is met veel zorg en aandacht ontworpen. Dit zie je straks niet alleen terug in de woningen maar ook in het openbaar gebied.”

Wanneer start de verkoop?

“De daadwerkelijke start van de verkoop vindt naar verwachting begin 2022 plaats.”

Wat zit er naast de appartementen nog meer in het verschiet?

“De woningen langs de bosrand. Ook voor dit deel zijn de plannen in een gevorderd stadium. Dit najaar kunnen we een eerste indruk geven van deze woningen. Denk dan aan levensloopbestendige woningen met een slaap- en badkamer op de begane grond. En aan riante twee-onder-één kapwoningen en ruime eengezinswoningen. Kortom, voor ieder wat wils! Het belooft een ruim opgezette buurt te worden. Eigenlijk een mooi groen landschapspark. Op korte afstand van de pittoreske jachthaven en het levendige centrum van Middelharnis.”

Hoe blijf ik op de hoogte over de allerlaatste ontwikkelingen?

“Via de website kun je je inschrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief. Daarin houden we belangstellenden op de hoogte over de planontwikkeling. Dit wisselen we af met het versturen van de nieuwsflits, waarin je alles ontdekt over jouw (nieuwe) woonomgeving op het eiland Goeree-Overflakkee. Met leuke doe-tips, bezienswaardigheden, een stukje geschiedenis, interviews met bewoners en plekken op het eiland waar je zeker moet zijn geweest. Op korte termijn organiseren we een webinar met de laatste stand van zaken. Houd deze website en socials in de gaten. Ingeschreven als belangstellende? Dan ontvang je de uitnodiging voor webinar in de nieuwsbrief.”